Shenzhen Yaorong tehnologija Co., Ltd.

Visoko kvalitetan proizvod, profesionalnu uslugu, biti dobavljac jezgra u industriji laser!

Dom > Novosti > Sadržaj
ДОЕ истраживање показује да ЛЕД улице могу смањити сјај светлости у односу на ХИД
- Jun 30, 2017 -

LED parking lot light application 02.jpg

Нови истраживачки одјел за истраживање енергетике у САД-у проучава утицај ЛЕД конверзије уличне светлости из старих извора као што је натријум високог притиска широм САД-а, а рачунарски модели показују нето смањење светлости неба и за блиске и далекосежне посматраче.

Улична светла заснована на ЛЕД-у и даље остаје контроверзна тема широм света са једино универзално прихваћено увјерење на ССЛ тему да ЛЕД-ретрофити могу уштедјети енергију. Једна од жалби око спољног осветљења је да производи повећавају сјај неба, посебно са плавим свјетлом кратке таласне дуљине, која је визуелно непријатна за људе и проблематична за научнике као што су астрономи. Али нови истраживачки пројекат УС Департмент оф Енерги (ДОЕ), "Истрага о утјецају ЛЕД уличне расвјете на сјај неба", у великој мјери оспорава забринутости због небеских сјаја које се посебно могу приписати уличним свјетлима, иако укупно повећање урбане расвјете уопште може Бити нова прича.

Прије ископавања у ову причу, можда ћете желети неку позадину теме неба. Имали смо одличну карактеристику две године уназад коју је написао научник и предузетник Иан Ешдаун. Ешдаун је открио компјутерске моделе и теорије које предвиђају небесни сјај и опште науке иза овог проблема. Штавише, нови извештај ДОЕ кредитира Ешдауна, између осталог, због доприноса новом истраживању.

Важно је напоменути да је истраживање ДОЕ, иако широко у смислу различитих услова које је проучавало, уско подручје. Фокусирана је на ЛЕД и застарела улична светла која се обично инсталирају широм САД-а. На пример, није размишљао о томе шта би могло бити постигнуто новим светиљком натријума високог притиска (ХПС) са побољшаним оптичким дизајном намењеним уклањањем уплата. Исто тако, студија се фокусирала на типичне ЛЕД светиљке које су инсталиране уместо ХПС-а или других ХИД-ових уређаја, а не на некој новој архитектури ССЛ светиљки. Такође запамтите да је студија стварно фокусирана само на улично осветљење уз прихваћено рачуноводство за рефлексију на површинама на нивоу улица. Али није размишљао о зградама које би могле узроковати додатну потрошњу путем рефлексија или других извора уласка, као што је изливање у затвореном, које се често јавља у урбаним подручјима.

Пројекат ДОЕ се у великој мјери ослањао на модел СкиГлов Симулатор који се широко користи у астрономској заједници, а то је развио Мирослав Кочифај из Словачке академије наука. Рад се ослањао на око 200.000 компјутерских програма који су генерисали резултате. Методологија је била усредсређена на скупове тестова који су вредновали једну варијаблу, док су остале карактеристике биле константне. Моделирање је претпоставило рефлексивност површине од 15% - вредност која се обично користи у атмосферском моделирању. Разматране су четири нивоа уплата и два нивоа излаза лумена. Можда је најзначајнија варијабла спектрална дистрибуција електричне енергије (СПД) у којој су процијењени десет СПД-а из типичних уличних расвјетних производа.

Модел враћа утјецај сјаја на хоризонталну равнину посматрача у смислу дифузног зрачења или скотопног лукса (лк). И ДОЕ је извештавао о резултатима неизграђене зрачне снаге и светлуцавог небеског сјаја. Пријављени су услови за близу посматрача који се налазе на ивици типичног града заједно са онима из далеког посматрача који се налази 40 км од центра града.

Резултати попуњавају странице у извештају као што можете очекивати, али ево резимеа. У непондерираном случају, ЛЕД улична светла смањују светлосни сјај код ближих и даљих посматрача у односу на све старе производе. У неуједначеним тестовима, резултати зависе од специфичних извора који су тестирани. ЛЕД диода производи чак 20% основног нивоа и чак 160%. Када су измерене на 40 км, карактеристике уплата ЛЕД производа, са уплитом која је ограничена оптиком која усмерава зрак на доле, смањују допринос уличних светла до небрањог сјаја за 95%.

ДОЕ је приметила да индустрија може боље напредовати. На пример, спецификатори могу изабрати ЛЕД улична светла са СПДс који имају мање енергије кратке таласне дужине. И запамтите да СПД и ЦЦТ нису еквивалентне метрике. Као што смо извијестили, дошло је до изражаја јавног мишљења, па чак и препоруке Америчког медицинског удружења (АМА), да се ЦЦТ ограничи на 3000К или топлије. Извештај ДОЕ наводи да нижи ЦЦТ не даје увек пожељан СПД, а добре праксе дизајнирања расвете које смањују број инсталираних инсталација заједно са аутономним затамњивањем могу бити далеко вредније од граница ЦЦТ-а у смањењу сјаја неба и осигуравања здраве осветљености Људи.